Openbaar vervoer naar het centrum van Valencia // tram 5, metro 3, bus

Het openbaar vervoer vanaf Valencia Airport is goed. Dit komt vooral door de aanwezigheid van het metrostation op het vliegveld. Twee metrolijnen rijden vanaf het vliegveld de stad in; lijn 3 en lijn 5. Het metrostation kun je vinden op de begane grond van het vliegveld. Het vliegveld zelf is zone +. Voor een ritje naar het centrum heb je zones AB+ nodig. Behalve dat is er ook nog een busstation waarbij je bus 150 kan pakken richting Valencia centrum.

Bekijk hier het metronetwerk. Vul dan vervolgens hier de haltes in en je krijgt een routebeschrijving. Vergeet de taal niet bovenaan op Engels te zetten, dat maakt het een stuk gemakkelijker!

Een ander soort maar ook hele leuke vorm van openbaar vervoer is de hop on hop off bus!

Openbaar vevoer: metro lijn 5

Metrolijn 3 (rode lijn) en metrolijn 5 (groene lijn) starten de route op het vliegveld. Metrolijn 5 is voor toeristen de meeste interessante. Deze rijdt in 28 minuten naar het centrum van Valencia, station Xàtiva. Dit is Zone A. De frequentie is hoog: iedere 15 minuten (weekend om de 20 minuten) vertrekt er een metro naar de stad Valencia. Bezoek je Valencia voor een voetbalwedstrijd dan kun je met deze lijn van het vliegveld naar metrostation Aragón rijden met lijn 5. Dit duurt zo’n 25 minuten.

Tickets
Tickets kosten slechts €4,80 voor de plus zones (welke je nodig hebt voor een reis naar het centrum van Valencia) met een toeslag van €1 of €2 voor een kartonnen of plastic pas. Deze pas kun je later weer opladen.

Tijden
Metrolijn 5 vanaf vliegveld Valencia naar de stad rijdt door de weeks van vroeg in de ochtend (zo’n 06:20) tot en met iets later dan 22:51. Op zaterdag van 6:55 tot en met 22:55. Op zondag en nationale feestdagen start hij een stuk later; rond 07:35, hij rijdt dan tot en met 22:35.

Openbaar vervoer: metro lijn 3

Rode metrolijn 3 is voor toeristen een stuk minder interessant. De frequentie is hetzelfde als lijn 5. De rode lijn 3 rijdt ook tot en met Alameda maar buigt dan af richting het noorden (eindhalte Rafelbunyol, nog wel in zone B). Hij bereikt het centrum dus niet.

Tickets
De ticketprijs is exact hetzelfde als die van lijn 5.

Tijden
De tijden van lijn 3 zijn iets ruimer in vergelijking met lijn 5; doordeweeks van 5:27 tot en met 23:57. Zaterdag 5:47 tot en met 00:28 en zondag 7:08 tot en met 00:02.

Openbaar vervoer; bus

Je kunt ook met de bus vanaf het vliegveld richting de stad reizen. Het is goedkoper dan de metro. Een enkele reis met buslijn 150 van Valencia Airport naar de stad (via Mislata, Quart de Poblet en Manises) kost slechts €1,45. Ben je ouder dan 64 jaar dan betaal je €1. Ongeveer 2x per uur rijdt de bus heen en weer. Op zon en feestdagen rijdt de bus niet. Reistijd: 40 minuten. De bus is dus iets langzamer dan de metro maar wel goedkoper. Ook zijn er meer stops bij de bus dus kan het zijn dat de busstop veel dichterbij jouw hotel of airbnb is dan de metro.